Форум Поща Карта на сайта Търсене Връзки Контакти
Начало За ФМИ История Студентите    English
Факултет по математика и информатика - Студентите

В настоящия момент във Факултета се обучават се обучават около 1400 студенти по бакалавърски, магистърски и докторски програми, както и студенти след висше образование за допълнителна професионална квалификация.

Освен студенти от България, във ФМИ се обучават (или са завършили) студенти от Гърция, Турция, Ирак, Никарагуа, Йордания, Молдова, Украйна, Македония, Австрия и др.

Факултетът се гордее хилядите си възпитаници и специализанти, повишили своята квалификация в него. Те работят не само из цялата страна, но и успешно се реализират навсякъде по света.

Много от тях са утвърдени научни работници и преподаватели във висши училища, в които някои от тях са заемали или заемат ръководни длъжности - ръководител катедра, заместник декан, декан, помощник ректор, заместник ректор, ректор.

Хиляди са прекрасни учители, директори на училища, експерти и ръководители в областта на образованието.

Много висококвалифицирани специалисти по математика и информатика работят в различни области на човешката дейност - в банки и застрахователни дружества, в икономиката и търговията, в научно-изследователски групи.

Възпитаници на Факултета са реализирани успешно и като политици и ръководители в регионален и републикански мащаб - кметове, депутати, министри, вицепремиери.

Научната дейност
Дело
Актуално
Още новини
Архив на новините
© 2009 ФМИ