Форум Поща Карта на сайта Търсене Връзки Контакти
Начало Новини    English
Международни успехи на студент на ФМИ

На международния конкурс MITE (Methodology and Information Technologies in Education – Методика и информационни технологии в образованието), който се проведе от 30 април до 5 май 2019 г. в Московския държавен областен университет в Москва, Русия, студентът на ФМИ Иван Найденов получи два медала:

  1. Сребърен за индивидуално представяме на своя проект Основни методи в комбинаториката с научен ръководител: гл. ас. д-р Петър Копанов. Основната цел на проекта е създаване на сборник, който улеснява работата на ученици и студенти.
  2. Златен медал на Международен математически Квест с участници от всички държави, допуснати до международния кръг на състезанието. Квестът постави три математически логически задачи: една за изчисляване площта на сграда и две за досетливост. 

Към всеки един от медалите е получен сертификат от министерство на образованието на Руската федерация

На 7 и 8 февруари 2019 г. във Висшето училище по застраховане и финанси, София, се проведе Националният кръг на международния конкурс MITE (Methodology and Information Technologies in Education – Методика и информационни технологии в образованието). 

Участие в събитието взеха ученици и студенти от цялата страна, които представиха свои разработки в областта на икономиката и математиката под научното ръководство на учители и преподаватели от висшите училища.

Жури с председател проф. дпн Сава Гроздев (ВУЗФ) и членове доц. д-р Яким Китанов (ВУЗФ), доц. д-р Любка Ценова (ВУЗФ), доц. д-р Боян Жеков (ВУЗФ), д-р Александър Ахегукян (ВУЗФ), доц. д-р Бойко Банчев (ИМИ-БАН) и доц. д-р Веселин Ненков (ВВМУ, Варна) оцени разработките в задочния кръг и по време на националния кръг на конкурса и направи съответното класиране.

Следваща  
Актуално
Още новини
Архив на новините
© 2009 ФМИ