Форум Поща Карта на сайта Търсене Връзки Контакти
Начало Новини    English
ИНФОРМАЦИЯ за студентите от ПЪРВИ КУРС

Уважаеми студенти,

Поздравяваме Ви за избора да учите във Факултета по математика и информатика (ФМИ) на Пловдивския университет "Паисий Хилендарски" и Ви приветстваме с началото на 2020/2021 уч. г.!

Пожелаваме Ви здраве, много успехи и приятни емоции през новата учебна година!

Видео приветствие по случай откриването на академичната 2020/21 година от Ректорското ръководство на Пловдивски университет "Паисий Хилендарски".

 

Информираме Ви, че учебните занятия за редовно обучение започват на 28.09.2020 г. (понеделник), съгласно учебните разписания и академичния календар на ФМИ.

Лекциите за студентите от първи курс на специалности "Информатика", "Бизнес информационни технологии", "Софтуерни технологии и дизайн" и "Софтуерно инженерство" ще се провеждат по следния график. 

Студентите с нечетни факултетни номера от тези специалности ще присъстват на лекциите във 2. аула през нечетните седмици на триместъра (1-ва, 3-та, 5-та, 7-ма и 9-та седмица), а студентите с четни факултетни номера ще присъстват в аулата през четните седмици (2-ра, 4-та, 6-та, 8-ма и 10-та). Студентите, които по график не присъстват на лекции в дадена седмица, ще могат да участват в лекциите дистанционно, като при тяхно желание, за тази цел ще могат да използват местата и работните компютърни станции в компютърните зали 531, 532, 533 и 534 (не повече от 12 студенти в зала). Линкове към видео стриймове за студентите, които ще участват в лекциите извън компютърните зали на ФМИ, са публикувани в учебните разписания на съответните специалности.

Лекциите за студентите от първи курс на специалности "Математика, информатика и информационни технологии" (МИИТ) и "Информационни технологии, математика и образователен мениджмънт" (ИТМОМ) (както и "Бизнес математика" (БМ) само при сливане с МИИТ и ИТМОМ) ще се провеждат по следния график. 

Студентите от специалност МИИТ ще присъстват на лекциите във 2. аула през нечетните седмици на триместъра (1-ва, 3-та, 5-та, 7-ма и 9-та седмица), а студентите от ИТМОМ (или ИТМОМ и БМ при сливане в общо поток) ще присъстват в аулата през четните седмици (2-ра, 4-та, 6-та, 8-ма и 10-та). Студентите, които по график не присъстват на лекции в дадена седмица, ще могат да участват в лекциите дистанционно, като при тяхно желание, за тази цел ще могат да използват местата и работните компютърни станции в компютърните зали 531, 532, 533 и 534 (не повече от 12 студенти в зала). Линкове към видео стриймове за студентите, които ще участват в лекциите извън компютърните зали на ФМИ, са публикувани в учебните разписания на съответните специалности.

Студентите от първи курс на специалности "Математика", "Приложна математика" и "Бизнес математика", когато са слети в един поток (сливане на три или две от тези специалности), посещават лекциите всяка седмица, независимо от факултетните си номера.

Упражненията за студентите от първи курс ще се провеждат присъствено, като студентите са разделени на групи. Разпределението по групи за първи курс е публикувано при учебния график на съответната специалност. Липса на разпределение по групи за дадена специалност означава, че цялата специалност (или поток) провежда занятията заедно.

 

Карта на разположението на учебните зали във ФМИ можете да разгледате тук.

По време на престоя си в сградата на ФМИ студентите сами осигуряват личните си предпазни средства.

Следваща  
Актуално
Още новини
Архив на новините
© 2009 ФМИ