Форум Поща Карта на сайта Търсене Връзки Контакти
Начало Новини    English
Скръбна вест - на 06.01.2018 г. ни напусна проф. д-р Георги Златанов
 

 

 

Ръководството на Факултета по математика и информатика при Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“ съобщава тъжната вест за кончината на 6 януари 2018 г. на ценения ни и уважаван колега и приятел

 

проф. д-р Георги Златанов Златанов

 

Той е роден на 17 март 1944 г. в гр. Пещера.

През 1966 г. завършва Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“. Педагогическата си дейност започва още като студент. Като демонстратор води упражнения по елементарна геометрия и алгебра.

Проф. Златанов работи в Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“ от 1967 г. до 2012 г. Водил е лекции по многобройни геометрични дисциплини.

Той е хабилитиран по научната специалност „Геометрия и топология“ като доцент през 1978 г. и като професор през 2002 г. Автор или съавтор е на 6 учебника и учебни помагала за студенти и на 80 научни публикации и други непубликувани резултати.

Проф. Златанов е 18 години ръководител на катедра „Геометрия“, 14 години декан на ФМИ, 8 години заместник-ректор на ПУ, дългогодишен член на ФС на ФМИ и АС на ПУ.

За заслуги към СМБ и значителен принос към развитието на математиката и информатиката и тяхното преподаване е избран за почетен член на СМБ.

Със своята академична дейност той остави трайни следи на обичан преподавател, солиден учен, добър ръководител.

 

Опелото ще е на 10.01.2018 г. от 13:00 ч. в църквата "Св. Архангел Михаил" на Централните гробища

 

ПОКЛОН ПРЕД СВЕТЛАТА МУ ПАМЕТ!

 

 

  Предишна Следваща  
Актуално
Още новини
Архив на новините
© 2009 ФМИ