Форум Поща Карта на сайта Търсене Връзки Контакти
Начало Документи Решения Решения на Декански съвет 2021 година Протокол №29/ 20.09.2021    English
Факултет по математика и информатика - Протокол №29/ 20.09.2021

 

ПРОТОКОЛ № 29 / 20.09.2021

 От Декански съвет на Факултет по математика и информатика,
Пловдивски университет „Паисий Хилендарски”

Днес, 20. септември 2021 г. (сряда) от 12:00 ч. се проведе Декански съвет на ФМИ в електронна среда.
Присъствуват: проф. д-р Ангел Голев,  проф. д-р Боян Златанов, доц. д-р Владимир Вълканов, доц. д-р Добринка Бойкина, доц. д-р Марта Теофилова, доц. д-р Николай Павлов и Тодор Чаушев, ръководител звено УКЗ.
Отсъстват: няма отсъстващи.
ДНЕВЕН РЕД:

  1. Обсъждане дневния  ред на ФС за 20.09.2021 г.
  2. Разни.

РЕШЕНИЕ 1: ДС прие следния дневен ред за ФС на 20.09.2021 г.:

  1. Учебни.
    •  Актуализирани учебни програми;
    •   Записване в по-горен курс;
    •   Провеждане на учебни занятия, редовно обучение;
  2. Докторанти.
    • Отчети, оценки, отчисляване;
    • Смяна на тема – Тодор Тодоров;
    • Възстановяване на докторантура – Добромир Русенов;
    • Втори научен ръководител – Антония Добрева;
    • Научно жури –Веселина Тавкова;
    • Конкурси за прием на докторанти за 2021/2022 г.
  3. Утвърждаване на комисии.
  4. Хонорувани.
    • Преподаватели, провеждащи занятия през Есенния триместър;
    • Ментори.
  5.  Разни.
    • Юбилейна международна научна конференция REMIA'2021;
    • Абонамент за 2022 г. – предложения до 28.09.2021 г. в Деканата.
    • Приемно време за Есенния триместър на учебната 2021/2022 г.
    • Избор на рецензенти за учебник;
    • Изискване от МОН за пазене на документация за курсови и домашни работи.
  6.  Избор за заемане на академичната длъжност „Главен асистент“ – 3.

РЕШЕНИЕ 2: ДС прие и предлага да се утвърдят от ФС на ФМИ предложените от катедрения съвет на катедра „Обучение по математика, информатика и информационни технологии“ актуализирани учебни програми за специалностите „Математика, информатика и информационни технологии“, „Информационни технологии, математика и образователен мениджмънт“ от ОКС „Бакалавър“ и специалностите „Обучение по информатика и информационни технологии в училище“ (2 години),  Педагогика на обучението по информатика и информационни технологии (1 година)“,Обучение по математика в училище (2 години)“, „Учител по математика“, както и учебната програма за задължително-избираемата дисциплина от допълнителна квалификация „Учител по математика“: Изучаване на системи уравнения в училище  - ЗИД от група А.

 РЕШЕНИЕ 3: ДС прие и предлага за утвърждаване от ФС следното изискване:студентите могат да преминат в по-горен курс (условно записване) с неположени най-много четири невзети изпита, а с пет невзети изпита ще е необходимо резолирана молба от Декана.

РЕШЕНИЕ 4: ДС прие: поради усложнената епедимична обстановка, учебните занятия за студентите от ОКС „Бакалавър“,  редовна форма на обучение ще се провеждат по следния начин през Есенния триместър на учебната 2021/2022 година:

  • За студентите от първи курс на всички специалности  упражненията (семинарни и лабораторни занятия) ще се провеждат присъствено; за формата на провеждането на лекциите ще бъде публикувана допълнителна информация;
  • За студентите от 3-ти и 4-ти курс на специалност „Бизнес математика“ обучението ще се провежда присъствено; за формата на провеждането на лекциите ще бъде публикувана допълнителна информация;
  • За студентите от втори, трети и четвърти курс на всички специалности (без БМ 3-ти и 4-ти курс) обучението ще се провежда дистанционно в електронна среда при спазване на учебния график, публикуван на сайта на ФМИ; 
  • За провеждане на дистанционно обучение е необходимо студентите да притежават акаунт и електронна поща, завършваща на @uni-plovdiv.bg.

РЕШЕНИЕ 5: ДС прие: във връзка с провеждането на изпит с кандидат-магистри, които ще се обучават по държавна поръчка във Факултета по математика и информатика на 13.10.2021 г. (сряда) от 9:00 ч. в Заседателна зала – Нова сграда на ПУ „Паисий Хилендарски“ да бъде назначена комисия в състав:
ПРЕДСЕДАТЕЛ: Проф. д-р Ангел Атанасов Голев – Декан на ФМИ.
ЧЛЕНОВЕ: 1. Проф. д-р Боян Георгиев Златанов – Зам.-декан на ФМИ;
                    2. Доц. д-р Владимир Николаев Вълканов – Зам.-декан на ФМИ;
                    3. Доц. д-р Христо Стефанов Кискинов – Рък.-катедра „Математически анализ“.

РЕШЕНИЕ 6: ДС прие: във връзка с признаването на придобито висше образование и завършени периоди на обучение в чуждестранни Висши училища, на основание чл.7, ал.1 от Наредбата за държавните изисквания да бъде назначена комисия в състав:
ПРЕДСЕДАТЕЛ: Проф. д-р Боян Георгиев Златанов – Зам.-декан на ФМИ;
ЧЛЕНОВЕ: 1. Доц. д-р Владимир Николаев Вълканов  –  Зам.-декан на ФМИ;
                      2.  Доц. д-р Добринка Василева Милушева-Бойкина – Зам.-декан на ФМИ.

РЕШЕНИЕ 7: ДС прие: в срок до 28.09.2021 г. (вторник) да се изпратят в Деканата предложения за абонамент на български и чуждестранни периодични и продължаващи издания до Деканата.

РЕШЕНИЕ 8: ДС прие: в срок до 29.09.2021 г. (сряда) ръководителите на катедри да изпратят в Деканата обобщено приемно време на членовете от поверената им катедра за Есенния триместър на учебната 2021/2022 година. Предложенията да се изпратят  на следните имейли: nmileva@gmail.comgerry.koleva@fmi-plovdiv.org. Консултациите ще са онлайн, ще се уточни по какъв начин те ще се провеждат.

РЕШЕНИЕ 9: Проф. Голев информира членовете на ФС за предстоящото събитие във ФМИ: в периода 22–24 октомври 2021 г., ще се проведе Юбилейната международна научна конференция „Изследвания и образование в математиката, информатиката и техни приложения“ (REMIA'2021) във ФМИ, Пловдив, България. Конференцията е посветена на 50 годишнината на Факултета по математика и информатика при ПУ и 60 годишнината на Пловдивския университет "Паисий Хилендарски". Конференцията ще се проведе под патронажа на кмета на град Пловдив  г-н Здравко Димитров.

 

ПРОФ. Д-Р АНГЕЛ ГОЛЕВ /п/
Декан на Факултет по математика и информатика

Надя Милева /п/
Протоколчик

Актуално
Още новини
Архив на новините
© 2009 ФМИ