Форум Поща Карта на сайта Търсене Връзки Контакти
Начало Обучение Избираеми дисциплини Oбщ списък на избираемите дисциплини и практикуми Търговско право в информационното общество    English
Факултет по математика и информатика - Търговско право в информационното общество
 Лектори  доц. д-р Иван Шотлеков, хон. преп. д-р Владимир Вълев
Анотация

За да се разкрият в пълен обем уменията, които притежава един човек е необходимо същият да създаде нужната организация. Това може да стане единствено в правновалидната форма на търговец по смисъла на българското законодателство.

Създаването и управлението на едно търговско дружество е дейност, която не може да бъде осъществена от никой друг. Онзи фактор, който позволява на предприемача да знае кога точно какво да направи, за да бъде успешен е опитът. Не е възможно обаче опитът да бъде придобит чрез обучение, защото всеки го придобива сам чрез действията си: правилни и грешни.

Единствената възможност човек да бъде подготвен за трудностите, които му предстоят в професионалния път е чрез придобиването на теоретични познания, които да стоят в основата на успеха и да направят от грешките учители, а не провали. Високото ниво на теоретична подготовка позволява вземането на правилни решения и трупането на един ползотворен, а не разочароващ опит.

Целта на настоящия лекционен курс е да запознае студентите с нормите, които регулират правното положение на търговците и отношенията, в които те влизат при осъществяване на дейността си, за да могат един ден да създават и управляват собствени търговски дружества, които да задоволят материалните и духовните им потребности, да допринасят за развитието на нашето общество и държава.

Актуално
Още новини
Архив на новините
© 2009 ФМИ